Kesme Aşı Çorbası

Elif

Member
Kesme Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 küçük çay bardağı kesme (kibrit çöpü mantı)
  • Tuz
  • Yağ
  • 1 büyük baş soğan
  • Nane
  • 2 yemek kaşığı salça
Kesme Aşı Çorbası Tarifi Yapılışı
Protein dolu çorbamız et yemeğen çocuklar için harika

  1. İlk önce yeşil mercimeği güzelce haşlıyoruz iyice yumuşasın. Kara suyu gitsin diye. Yağı ve soğanı kavuralım salçayı kavuralım.
  2. Bir litre su koyalım kaynasın. Beş dk daha sonra haşladığımız mercimeği güzelce yıkayıp içine atalım.
  3. Onlar da kaynamaya bırakalım.
  4. Tuzunu atalım mantımızı yıkayıp onuda atalım içine mantılar yumuşayınca altını kapatalım.
  5. Üzerine sonradan naneyi ve isteğe bağlı aci pul biber atalım. eğer suyunu çekerse su ila edin kaynarken afiyet olsun
 
Üst